Untitled

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vivian Visser en Lotte Vermeij over Deliberatie

12 maart 2020:15:00 - 17:00

EU50

Het sprekersduo Lotte Vermeij (wetenschapper Sociaal en Cultureel Planbureau) en Vivian Visser (PhD onderzoeker Erasmus Universiteit Rotterdam) geven antwoord op de vragen: “Wat maakt een dorp democratisch? Kunnen individuen in dorpen en wijken voldoende invloed uitoefenen op hun leefomgeving?”

Lotte heeft onderzoek gedaan naar op welke manieren dorpsbewoners met hun dorpen en leefomgeving verbonden zijn en de inzet van dorpsbewoners. Zij kwam tot de conclusie dat

dorpen netwerken zijn. Voor een leefbaar dorp is het geen bedreiging dat bewoners veel contacten hebben buiten het dorp, maar is het wel belangrijk dat zij ook elkaar kennen. Wie sociale binding heeft met dorpsgenoten is meer betrokken bij het dorp en zet zich vaker in voor verschillende lokale doelen.

Vivian onderzoekt waarom lageropgeleiden minder participeren in burgerinitiatieven. Dit wordt meestal verklaard door een gebrek aan tijd, geld, sociaal kapitaal of kennis. Maar, zo betoogt Vivian in haar artikel op socialevraagstukken.nl, er is meer aan de hand. Lageropgeleiden voelen zich te min om te participeren en/of hebben een diepe afkeer van de overheid.

Gegevens

Datum:
12 maart 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
EU50
https://cmostamm.nl/programma-kennisreeks-lokale-democratie/

Organisator

CMO Stamm Academie

Locatie

Melkfabriek Bunne
Peizerweg 2
Bunne, 9496PC Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie